równanie
smutna:
Największym pierwaistkiem rówania
x+2 = 24U{x}
to ma być w ułamku tylko mi nie che wyjsc a wzór daje na ułamek
12 lis 17:02
sushi_ gg6397228: U { licznik } {mianownik} i bez spacji miedzy "U" i nawiasami
12 lis 17:04
smutna: achaś
x+2= U{24}{x]
i dalej nie wychodzi
12 lis 17:11
sushi_ gg6397228: bo dalas nawias ] a nie } na koncu
12 lis 17:13
smutna:
skoro juz napisałam to jak to rozwiazac?
12 lis 17:15
smutna:
pomożyłam przez x i co dalej?
12 lis 17:20
sushi_ gg6397228: rownanie kwadratowe x i x2
12 lis 17:23
smutna:
wyszło mi x2+2x=24x o nie wiem co dalej
12 lis 17:24
smutna: no to mi wychodzi
x2 −22x=0
to jak ja mam delte wyliczyć jak nie mam trzeciego czynnika c?
12 lis 17:26
smutna:
mam domyślnie 1 podstawić?
12 lis 17:30
sushi_ gg6397228:
x2 +2x= 24
x2 +2x−24=0 delta, x1, x2
12 lis 17:32
smutna: juz mi wyszło, dziekuje
ale czemy nie było 24x? jak ja wszysko musze pzrze x pomozyc?
12 lis 17:46
sushi_ gg6397228: | 24 | | 24 | |
| jak pomnozysz to bedzie |
| * x= 24 |
| x | | x | |
12 lis 17:49