wielomiany
smutna:
Dane są wielomiany
w(x)= x−1
w(x) = x2 +x − 1
oblicz iloczyn
wiem jak to sie mnozy ale zle mi wychodzi bo nie mam takiej opcji do wyboru w odpowiedziach
12 lis 16:53
sushi_ gg6397228:
to pokaz swoje obliczenia, moze jaksi mały bład sie gdzies wdarł
12 lis 17:00
smutna:
(x−1)(x2+x−1)= x3+x2−x−x2−x+1=
x3−2x+1
12 lis 17:07
sushi_ gg6397228:
jest OK
wiec mzoe cos nie tak zapisalas z przykladami na poczatku
jest moze taka odpowiedz : x3−1
12 lis 17:09
smutna:
x3− 1 to jest taka odpowiedz
wiec to to nedzie poprawne?
12 lis 17:12
sushi_ gg6397228:
popatrz jeszcze raz czy dobrze przepisalas te wielomiany, moze gdzies powinno byc "+"
12 lis 17:23
smutna:
być może w drugim wielomianie jest +1 a nie −1 bo ja to drukowałam i mi słabo wydrukowało
12 lis 17:28
sushi_ gg6397228:
to zrob z taka opcja mnozenia ( dal tego co podalas nie ma wyniku)
12 lis 17:33