logarytm
smutna: Jeśli a to się równa logarytm przy podstawie 6 z dwóch i b to się równa logarytm przy podstawie
6 z trzech to suma a + b się równa

?
12 lis 16:35
Jack:
loga b + loga c= loga (b*c)
12 lis 16:38
smutna: czyli mam to pomozyć? bo to suma ma być?
i to 6 bedzie?
12 lis 16:40
sushi_ gg6397228:
zapisz a+b= wpisz logarytm dla liczby a + logarytm dla liczby b i zastosuj wzor podany przez
Jack'a
12 lis 16:44
smutna:
hmmm to mi wychodzi
logarytm przy podstawie 6 z 6 a to jest 1.
Niby mam taką pcje do wyboru ale nie wiem czy to dobrze?
12 lis 16:49
sushi_ gg6397228:
uzywaj wzorow a nei slow, to jest forum matematyczne a nie jezyka polskiego
12 lis 16:52
sushi_ gg6397228:
a+b= 1
12 lis 16:53
smutna:
ale ja nie umiem np zrobić logarytmu.
12 lis 16:54
sushi_ gg6397228:
z boku masz liste rozwijana " kliknij po wiecej przykladow"
12 lis 16:56