funkcje
Smerfetka : Miejsce zerowe funkcji to argument dla którego wartość funkcji wynosi 0 . Funkcja podana jest
wzorem y=(x+2)2−''do drugiej''−(3−x)2+2 .Oblicz jej miejsce zerowe
12 lis 11:35
sushi_ gg6397228:
zapisz to ładnie, potega " "
12 lis 11:39
Smerfetka : no do potęgi drugiej ...
12 lis 11:40
sushi_ gg6397228:
wzorem , bez jezyka polskiego
12 lis 11:42
sushi_ gg6397228:
sciage wzorow masz obok−−. jk sie pisze potege "daszek" na klawiaturze pod cyferka 6
12 lis 11:42
Smerfetka : dobra ... nie wiem czy to nie będzie tak − x2 +4−9−x2+ 2 = −3 ?
... ________ podkreślam że tego nie rozumiem
12 lis 11:45
sushi_ gg6397228:
zapisz to wzorem, nie bedzie wzoru, nie bedzie pomocy
12 lis 11:47
Smerfetka : dobra niech ci będzie y=(x+2)2−(3−x)2+2
o to ci chodzi ?
12 lis 11:49
sushi_ gg6397228:
to teraz zastosujemy wzory skroconego mnozenia (a+b)2 dla pierwszego oraz (a−b)2 dla drugiego
nawiasu
jak trzeba to i sobie z LENIEM RADZISZ
12 lis 11:51
Smerfetka : no to podnieść do potęgi czy zrobić to tak , np. (a + b) − (b−a) = ab −a2−b2−ab ?
nie rozumiem
12 lis 11:57
sushi_ gg6397228:
(a+b)2= ... jaki jest przepis
12 lis 12:08
Smerfetka : (a+b)2=a2+b2 no bo jak inaczej ?
12 lis 12:10
sushi_ gg6397228: grubo sie mylisz
(2+3)
2=2
2+3
2 według Ciebie
25=4+9 tak
12 lis 12:14
sushi_ gg6397228:
Gargamel Ciebie złapał, ze juz dalej nie mozesz pisac
12 lis 13:01
Smerfetka : nie ale miałam coś innego do roboty a jeśli masz być dalej taki chamski egoisto to nie mi nie
tłumacz
12 lis 13:06
12 lis 13:10
Smerfetka: dzięki Godzio ... chociaż jedna osoba która pomaga a nie obraża
12 lis 13:11