Oblicz wartość największą i najmniejszą funkcji w danym przedziale;
nikka: Witam, czy może mi ktoś podpowiedzieć jak to obliczyć?
Oblicz wartość największą i najmniejszą funkcji w danym przedziale;
a) f(x)= 2x
2−12x−1 <−1,4>
| | | |
b) f(x)= − | x2 −2x+3 <−4,2> |
| | |
12 lis 11:34
sushi_ gg6397228:
najpierw trzeba sprawdzic czy wpolrzedna wierzcholka (xw lub p) nalezy do przedzialu <a,b>
a) jak tak to liczymy f(a) =... f(b)= ... , yw ( lub q)= ...
b) jak nie to liczymy f(a)=... f(b)=...
12 lis 11:39
nikka: dziękuje
12 lis 12:29
sushi_ gg6397228:
zrobione prawidłowo
12 lis 12:31