yy
ewelina k 2010: liczba log3 36 jest rowna
1)2 log3 6
2)1/2 log3 72
3)log3 9 log3 4
4)log3 20 +log3 16
12 lis 09:45
sushi_ gg6397228:
najlepiej jest brać kazda liczbe z odpowiedzi i sprawdzac czy to bedzie log3 36
12 lis 09:56
ewelina k 2010: w 1 i w drugim jest to 36
12 lis 09:57
ewelina k 2010: bo 6*6=36
a 72 do 1/2 tez jest 36
12 lis 09:58
sushi_ gg6397228: nie wiedzialem ze √72= 36
12 lis 10:00
ewelina k 2010: ale to jest do 1/2 czyli polowa tak mi tlumaczyli wiec jestem zbladzona
12 lis 10:06
sushi_ gg6397228:
72 do potegi 1/2 ==7212= √72
12 lis 10:08
sushi_ gg6397228:
r * loga b= loga br
12 lis 10:09
ewelina k 2010: dzieki wielkie
12 lis 10:14