jaką grubość ma warstwa asfaltu na tym boisku
basia: metr sześcienny asfaltu wazy 1.4 ton. do pokrycia asfaltem boiska o wymiarach 20 m x 40 m użyto
42 ton asfaltu. jaką grubość ma warstwa asfaltu na tym boisku
12 lis 09:41
sushi_ gg6397228:
wzor na objetosc prsotopadloscianu jest ...
najpierw policz ile polozono metrow szesciennych
12 lis 09:47
basia: to mam zrobić ze 20 *40 = 800 m2 i to teraz zamienić na m3

o to chodzi?
12 lis 10:07
sushi_ gg6397228:
oszukujesz ile wlezie−−−>
nie odpowiadasz na pytania
1. pytanie wzor na objetosc prostopadloscianu
2.
1m3−−−−−> 1,4 tony
x−−−−−−> 20 ton (wiec sie pytam ile polozono metrow szesciennych)
12 lis 10:10
basia: to licze to na kszysz

? i wychodzi mi ze x*1= 1.4 * 20
to x =28?
12 lis 10:24
basia: v= pp *h
12 lis 10:25
sushi_ gg6397228: ciekawy ten krzyz
1*20= 1,4 * x
x= ...
12 lis 10:29
basia: przeciesz równania na kszysz sie mnoży czyli x by musiał wyjść 28
12 lis 10:46
sushi_ gg6397228:
wiec liczymy na piechote
1m
3= 1,4t
2m
3= 2,8t
3m
3= 4,2t
4m
3= 5,6t
5m
3= 7,0t
6m
3= 8,4t
7m
3= 9,8t
8m
3= 11,2t
9m
3= 12,6t
10m
3= 14,0t
11m
3= 15,4t
12m
3= 16,8t
13m
3= 18,2t
14m
3= 19,6t
o już wyszło prawie 20 ton a tylko
14m3
wiec znowu cos źle zobaczylem i ma byc
1m
3−−−−> 1,4 tony
x −−−−−− > 42 tony
1,4x= 42
x= 30 m
3
objetosc = a*b*c
30m
3= 20m * 40m* c
30= 800 * c
c= 0.0375m
c= 3.75 cm
12 lis 11:01
Tolek: 2,9 m3=t
24 wrz 08:05