obliczyć 2 pochodna
michał: 1D=R
f"(x) =
12 lis 09:25
sushi_ gg6397228:
ciekawie policzyles pierwsza pochodna−−> jakis nowy wzor zastosowales na to, oprocz znanego
wzoru na pochodna ilorazu
12 lis 09:28
michał: no faktycznie źle napisalem
| | x2 +1 − 2x2 | | −x2 +1 | |
f'(x)= |
| = |
| = |
| | (x2 +1)2 | | (x2 +1)2 | |
12 lis 09:37
sushi_ gg6397228: i tak zostanie
12 lis 09:43
michał: tylko mam problem z obliczeniem drugiej pochodnej
12 lis 09:48
sushi_ gg6397228: liczysz tak samo
do policzenia pochodnej mianownika (x2+1)2= x4+2x2+1−−> a z tego policzysz pochodna
12 lis 09:54