wyliczyć równanie
michalina: wyliczyć równanie
| | √2 | | √2 | |
3 * ( |
| ) 5 − 5 * ( |
| )3 |
| | 2 | | 2 | |
12 lis 08:18
sushi_ gg6397228: gdzies "=" sie zgubiło
12 lis 08:39
michalina: | | √2 | | √2 | |
3 * ( |
| )5 − 5 * ( |
| )3 = |
| | 2 | | 2 | |
12 lis 08:42
sushi_ gg6397228:
wylicz rowanie to jeszcze brakuje czegos po prawej stronie
jezeli jest zadanie oblicz to wtedy co innego, wiec sie zdecyduj czego potrzebujesz
12 lis 08:43
michalina: no to oblicz
12 lis 08:45
sushi_ gg6397228:
pomęcze Ciebie troche
| | √2 | | √2 | | √2 | | √2 | | √2 | | √2 | |
( |
| )5= |
| * |
| * |
| * |
| * |
| =... |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
oraz
√a *
√a= a
12 lis 08:47
michalina: | | 4√2 | | 2√2 | | 12√2 | | 10√2 | | 12√2 | |
3* |
| − 5 * |
| = |
| − |
| = |
| − |
| | 32 | | 8 | | 32 | | 8 | | 32 | |
| | 40√2 | | 28√2 | | 7√2 | |
|
| =− |
| = − |
| |
| | 32 | | 32 | | 8 | |
12 lis 08:59
sushi_ gg6397228:
tak
| | 12√2 | | 3√2 | | 10√2 | |
mozna bylo |
| skrocic do |
| i potem odjac |
| |
| | 32 | | 8 | | 8 | |
12 lis 09:06