logarytmy
voltage: Czy jak mam (log2cosx)2, to to się równa log22cos2x, czy jakoś inaczej?
I co zrobić aby wtedy obliczyć np. log22cos2x=log24
11 lis 21:55
Godzio:
(log
2cosx)
2 = log
22cosx jeśli już
Ja bym jakoś tak próbował:
log
22cosx = log
24 /:log
2cosx
| | log24 | |
log2cosx = |
| |
| | log2cosx | |
| 1 | |
| = logcosx4 = 2logcosx2 logcosx2 = t |
| logcosx2 | |
11 lis 22:00
voltage: Dzięki
11 lis 22:01
kamelon: log2(log93)=
12 lis 00:09
Beata: Beata: Pomocy! Czy ktoś pomoże mi z zadaniami z fizyki? 1) Jaką drogę przebędzie samochód
jadący z prędkością v= 100km/h w ciągu czasu t= 0,75 s? Podany czas jest czasem reakcji
kierowcy. 2) Z jaka prędkością (w km/h )porusza się człowiek, który w ciągu10minut przebył
odcinek drogi równy 600m? 3)Korzystając z zasady zachowania energii oblicz prędkość końcową
ciała spadającego z wysokości h=2. Bardzo będę wdzięczna jeżeli mi ktoś pomoże
13 lis 21:24
kamelon: log
2(log
9 3) bardzo proszę o rozpisanie tego zadania wiem,że wynik to −1
15 lis 22:41
voltage: log
2(log
93)=x
2
x=log
93
2
x=2
−1
x=−1
16 lis 17:05
kamelon: zad1. Przekątna sześcianu ma długość 30. Pole powierzchni całkowitej tego sześcianu wynosi?
zad2. Jeśli stosunek objętości dwóch sześcianów jest równy 16, to stosunek długości ich
krawędzi jest równy?
zad3. Przekrojem osiowym stożka jest trójkąt prostokątny, którego przeciwprostokątna ma długość
6. Objętość tego stożka jest równa?
14 mar 22:36