matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyrażenia algebraiczne
A:
Okresl dla jakich wartości m i k wielomiany W i P są równe, gdy: W(x)=x
3
+mx
2
−(k+1)x+2 p(x)=(x−1)
3
+3
11 lis 21:23
magda:
P(x)=x
3
−3x
2
+3x−1+3 P(x)=x
3
−3x
2
+3x+2 m=−3 k+1=−3 k=−4
12 lis 19:50