matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to rozwiązać? logarytmy
asv:
jak to rozwiązać? logarytmy x
log
5
x
= 25x
11 lis 21:23
Godzio:
x > 0 25x = x
log
x
25x
log
5
x = log
x
25x = log
x
5
2
+ log
x
x = 2log
x
5 + 1
1
= 2log
x
5 + 1 log
x
5 = t
log
x
5
1
= 2t + 1
t
Licz dalej
11 lis 21:28