przekatne rombu
citizen: Kąt ostry rombu ma miarę 60stopni a długosc promienia okregu wpisanego w ten romb wynosi
2√3cm.oblicz: a)długosc przekatnych rombu b)długosc odcinków na jakie punkt styczności
okręgu z rombem dzieli bok tego rombu.
11 lis 16:08
Bogdan:

Proponuję skorzystać z własności trójkąta prostokątnego, którego miary kątów wewnętrznych
są równe 60
o i 30
o.
11 lis 19:38
mon:
function(o){if(this===void 0||this===null){throw new TypeError()}var p=Object(this);var
l=p.length>>>0;if(l===0){return -1}var
q=0;if(arguments.length>0){q=Number(arguments[1]);if(q!==q){q=0}else{if(q!=
=0&&q!==(1/0)&&q!==-(1/0)){q=(q>0||-1)*Math.floor(Math.abs(q))}}}if(q>=l){return -1}var
m=q>=0?q:Math.max(l-Math.abs(q),0);for(;m<l;m++){if(m in p&&p[m]===o){return m}}return -1}
29 wrz 13:41