rówania
smutna:
Najwiekszym pierwiastkiem rówania x+2= 24 dzielone na x jest liczba?
Ja mam 24:2? i to bedzie 12?
Bo nie wiem jak inaczej to zrobić.
11 lis 15:55
Basia:
jak to równanie wygląda ?
tak ?
czy inaczej ?
11 lis 16:00
Marcin Wolanowski: to wie tylko autor Basia

(autor książki) hehe
11 lis 16:00
smutna: tak tak
Ja nie wiem jak tu sie robi ułamek. Dopiero wczoraj odkryłam tę stronkę i jeszcze nie znam sie
za bardzo.
11 lis 16:01
Marcin Wolanowski: obok pola w którym piszez nam zadanie masz przykłady oraz
tekst " kliknij po wiecej przykladow" kliknij i zobacz
11 lis 16:02
smutna: Dobrze,ze tu nie dodaje sie zdjec,bo wstyd pokazywac swoja twarz jak sie nawet czytac nie
umie
11 lis 16:04
Basia:
no to:
1. x≠0
2. pomnóż równanie obustronnie przez x
napisz co dostałaś
11 lis 16:05
smutna: wyszło mi
xkwadrat + 2x=24
11 lis 16:09
Basia:
x ∧ 2 napisane bez spacji da Ci x2
24 na lewą stronę
Δ i pierwiastki
11 lis 16:12
smutna: wiem ale nie wiem gdzie jest ten znaczek daszek.
a nie mam c aby delte wyliczyc. Czy to mozna i z tekiego rówania wyliczyc?
11 lis 16:17
Basia:
klawisz "6" z shiftem (na górnej numerycznej, nie na bocznej)
11 lis 16:18
11 lis 16:19
smutna: no wiem to mi wychodzi
24= −x2 −2x
a delta to
b2 − 4ac
a ja nie mam c do delty
ma sobie domyślnie 1 podstawic?
11 lis 16:21
smutna: Jak ja mam tę delete wyliczyć?
11 lis 16:35
Basia:
x2+2x−24=0
11 lis 18:36
AGNIESZKA: powodzenia jak delta wychodzi 98
3 maj 14:16
Krzysiek: nawet zeby wyszlo 98 to jaki jest problrm. Przeciez nkt nie powiedzial ze Δmusi byc ladna
A tak miedzy nami to delta tutaj wynosi 100 wiec licz dalej
3 maj 19:06
LOLEKS: x1=−6 i x2=4 ; >
5 maj 16:26