Z fizyki...
Izka: Wiem,że to forum matematyczne ale wiem ,że osoby dobre z matematyki czesto radzą sobie tez z
fizyka

Zad.
Oblicz wartość prędkości kątowej małejj wskazówki zegara.
Proszę o pomoc.
11 lis 11:47
Grześ: Proste do policzenia:
α=360
t=1h=60min.=3600
Wybierz sobie w jakiej jednostce chcesz i podstaw tylko do wzoru
11 lis 11:53
Izka: dzieki
11 lis 12:00
Izka: 360 stopni to ile radianów? bo musze wynik podac w radianach na sekunde
11 lis 12:03
Izka: juz wiem 2π
| | 2π | |
ale jak skrócic teraz |
| zeby wyszło w rad/s |
| | 3600 | |
11 lis 12:07
Izka: wie ktos jak to zrobić :?
11 lis 12:46