:)
M4ciek:
Funkcja liniowa :
IxI + Ix−3I = 3
1o x ∊(−
∞,0)
−x − x + 3 = 3
−2x = 0
x=0 ∉(−
∞,0)
2o x ∊ <0,3)
x − x + 3 = 3
x + 3 = x+ 3 ∊ <0;3)
3o x ∊ <3,+
∞)
x + x −3 = 3
2x = 6
x = 3 ∊ <3,+
∞)

I teraz moje pytanie:
Odpowiedzia koncowa jest:
2
o ∪ 3
o 
Czyli x ∊ <0,+
∞)
11 lis 11:39
Jack:
z 2o. masz <3,∞) lecz z 3o. masz tylko jeden punkt, x=3. To sumuj.
11 lis 11:41
jola: tak odpowiedz to <0,3>
11 lis 11:41
think: nie, poprawna odpowiedź to x ∊ <0, 3>
11 lis 11:42
M4ciek: A dlaczego w 2o ma byc <3,∞) ?
11 lis 11:44
jola: jack z 2 ma nie jak pisze <3, ∞) ale x∊(<0,3) plus z 3 jeden punkt x=3 co daje odp podana
powyzej przeze mnie i thinka
11 lis 11:44
M4ciek: No wlasnie

P.S. ... I
think
11 lis 11:45
think:

Maciek narysuję Ci to

|x| + |x − 3| = 3
f(x) = |x| + |x − 3| − 3
f(−1) = 2
f(0) = 0
f(3) = 0
f(4) = 2
mamy podać te argumenty dla których wartość funkcji wynosi 0.
11 lis 11:49
Jack:
oj. no tak... źle spojrzałem (chodziło mi o przedział z 2
o + punkt 3

) Niedawno wstałem...
chyba wrócę tu trochę później...
11 lis 11:50
think: zresztą M4ciek 3 przypadek oznacza tylko tyle że w przedziale istnieje rozwiązanie tak? ale
jest nim 3 nie cały przedział

gdyby Ci tam wyszła tożsamość typu 2 = 2 albo coś w ten deseń
to byłby cały przedział jak w 2
o ale wyszło jedno konkretne rozwiązanie x = 3, dlatego
dodajesz ten punkt do przedziału <0,3) ∪ {3} === <0,3>
11 lis 11:52
M4ciek: Rozumiem rozumiem

Dziekuje
11 lis 12:31