matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
małe pytanko
Krzysiek:
Powiedzcie mi proszę, dlaczego jest tak, a nie inaczej: 5x :
√
x
= 5
√
x
Dziękuję
10 lis 21:28
nikka:
5x
5x
√
x
5x
√
x
=
*
=
= 5
√
x
x>0
√
x
√
x
√
x
x
10 lis 21:32
Krzysiek:
merci beaucoup
10 lis 21:48