Proszę o pomoc.
Anna: Rozwiąż równanie.
2|1−x| = 3
10 lis 20:22
Eta:
dzielisz przez 2
|1−x|= 1,5 => 1−x= 1,5 lub 1 −x = −1,5
x=...... lub x=..........
10 lis 20:29
Anna: 0,5 i −0,5 ?
10 lis 20:32
Anna: oj 0,5 i −2,5?
10 lis 20:33
Eta: nie !
popraw jeszcze raz
10 lis 20:35
Anna: −0,5 i 2,5 ?
bo nie bardzo wiem co mam zrobic z tym minusem przed x
10 lis 20:37
Eta:
teraz ok
10 lis 20:40
Anna: czyli wynik mnoze jeszcze przez −1 aby pozbyc sie minusa sprzed x?
10 lis 20:41
Eta:
tak
10 lis 20:41
Anna: aha dzieki
10 lis 20:43