Ciągi
smutna: Trzeci wyraz ciągu geometrycznego jest równy 2, a szósty 54. Ile wynosi iloraz tego ciągu?
10 lis 20:19
10 lis 20:23
TOmek: a
3=2
a
6=54
53=a
1*q
5
53=2*q
3
q
3=26,5
q=
3√26,5
10 lis 20:23
TOmek: 53≠54... ..
10 lis 20:24
Eta:
TOmek nie osłabiaj mnie
10 lis 20:27
smutna: hmmm
Etna dobrze rozwiazała bo 3 mam w wyborze odpowiedzi

ale Tobie Tomek takze dziekuje
10 lis 20:27
TOmek: no co ładny wynik mi wyszedł xD
10 lis 20:41
Eta:
Bardzo ładny, tylko nie jest poprawną odpowiedzią do tego zadania
10 lis 20:43
smutna: dla mnie ten wynik nie ładny

bo nie lubie ułamków
10 lis 20:44
TOmek: to wina pośpiechu ,ze źle przepisałem 54 ^^
10 lis 20:46