matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zapisz w jak najprostrzej postaci.
Anna:
(a−3)(2a −5) − (3a + 1)
2
=....
10 lis 19:50
jacek:
=2a
2
−5a−6a+15−(9a
2
+6a+1)=2a
2
−11a+15−9a
2
−6a−1=−7a
2
−17a+14
10 lis 20:32
Anna:
dziękuję ślicznie
10 lis 20:33