matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz:
behemothka:
3
2
+−(2)
3
(−4)
2
/
1
16
= [(
0,75} {0,25})
2
− u{(−0,5)
3
(−0,125)
2
]
2
= (−0,027)
5
*(−3,5)
2
−12
1
4
*(−0,027)
5
=
1080 * 6
4
+ 6
7
(6
3
)
2
=
10 lis 19:25