zbiory
MagdaP : POMOCY!
Mając dane zbiory A=(2,3,6,10) B=(1,4,6,12) C=(2,4,6,12)
Oblicz i przedstaw graficznie
1) A∪B\C
2) (A∩B)∪(A\C)
10 lis 18:03
sushi_ gg6397228:
ciekawy zbior: liczby z przecinkami 2,3 6,10 1,4 6,12 2,4 6,12 w koncach
przedziału
10 lis 18:06
MagdaP : bez przecinków
10 lis 18:08
Jack:
a moze w klamrach,
MagdoP ?
10 lis 18:12
sushi_ gg6397228:
z przecinkami, tak zapisalas wiec tak interpretuje, jak chcesz miec liczby jednocyfowe i 12 to
sie chyba inaczej zapisuje nawiasy
10 lis 18:12
MagdaP : wiem wiem ale pisze na laptopie i w pierwszej chwili nie zauważyłam gdzie są te nawiasy więc
poszłam na łatwizne:(
pomóżcie prosze!
10 lis 18:13
10 lis 18:14
MagdaP : A = {2,3,6,10}
B= {1,4,6,12}
C= {2,4,6,12}
oblicz i przedstaw graficznie
1) A∪B\C
2) (A∩B)∪(A\C)
10 lis 18:19