matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wyraz pierwszy i iloraz ciągu geometrycznego
Renia:
Oblicz wyraz pierwszy i iloraz ciągu geometrycznego(an) wiedząc, że: a2=−6, a4=−24
10 lis 17:03
sushi_ gg6397228:
a
4
=a
2
*q
2
(policz i pamietaj, ze wyjda dwie wartosci "q")
10 lis 17:04