oblicz wartość wyrażenia
Ania: jak rozwiązać następujące zadanie?
miejscami zerowymi funkcji kwadratowej f są liczby −6 oraz 1. oblicz wartość wyrażenia
3*f(94) / f(−24) <−− ułamek.
10 lis 13:30
sushi_ gg6397228:
jezeli masz miejsca zerowe to f(x)=a(x+6)(x−1)
10 lis 13:40
nikka: skoro miejscami funkcji kwadratowej są liczby −6 i 1 to funkcja kwadratowa w postaci
czynnikowej ma postać :
f(x) = a(x+6)(x−1)
f(94) = a(94+6)(94−1)= ...
f(−24) = a(−24+6)(−24−1) = ...
10 lis 13:41
Pomoc. : następnie mnożę nawias przez nawias?
10 lis 13:45
sushi_ gg6397228:
broń Ciebie BOŻE mnozyc nawias przez nawias
10 lis 13:52