9 lis 22:31
Eta:
Witam

1/ |Ω|= 6
2= 36
zd. A −−− co najmniej na jednej wypadnie szóstka
A= { (1,6) ( 2,6) (3,6) (4,6) 5,6) (6,6) ( 6,1)(6,2) (6,3) (6,4) (6,5)}
|A|= 11
9 lis 23:54
Eta:
H= 3*tg60
o= 3*
√3= 3
√3
odp. b)
10 lis 00:05
Eta:

2r=6
H= 2r*tg60
o = 6*
√3
P
b= 2πr*H= 6*π*6
√3= 36
√3
10 lis 00:13
Eta:
3/ a
2*h= 144
i 2a
2 +4ah= 168
odp: c) a=6 h= 4
bo:
6
2*4= 36*4=144
i 2*6
2 +4*6*4= 2*36 +96= 168
P(A
')= 4*P{A) ponieważ P(A
')= 1−P(A) to:
1− P(A)= 4*P(A)
5P(A)=1 /:5
odp: d)
5/ Magda może ubrać 1 z czterech spódniczek i 1 z trzech bluzek i 1 parę butów
z reguły mnożenia:
może się ubrać na: 4*3*5 = 60 sposobów
odp: B)
10 lis 00:35
anmario: Rany, Eta, dałaś się chyba zmonopolizować

Witam
Wszystkich również, rzecz jasna
10 lis 00:37
Eta:
Witaj
anmario
10 lis 00:41
anmario: Witaj, witaj

Tak z ciekawości zerknąłem na te zadania. Moją uwagę szczególnie przykuło to oto:
"Rzucamy dwa razy kostką do gry. Prawdopodobieństwo, że co najmniej na jednej kostce wypadnie
szóstka jest równe, itd"
Szczerze mówiąc sądziłem, że tym razem nie dasz rady.
10 lis 00:44
Eta:
Brakuje Ci wiary
anmario w moje możliwości?

a jednak "dałam radę"


Mogłam podać zdarzenie przeciwne do A
ale Róży byłoby trudniej to pojąć
10 lis 00:50
Eta:
A tak serio, to: "diabli" wiedzą jaka ta kostka?(brak dokładnej informacji)
zatem mozesz zakwestionować moje rozwiązanie
10 lis 00:53
anmario: Obawiam się Eto, że jednak się nie zrozumieliśmy

"Rzucamy dwa razy
kostką do gry..."
"...Prawdopodobieństwo, że co najmniej na jednej
kostce..."
10 lis 00:55
10 lis 10:43