lb
KM:
| | 2√n+1 | |
Dochodzę do takiego czegoś: lim n→∞ |
| =lim n→∞ 2√n+1−√n
|
| | 2√n | |
No to liczę granicę tego czegoś w wykładniku, czyli
| | (√n+1−√n)(√n+1+√n) | | n+1−n | | 1 | |
lim n→∞ |
| = |
| = |
|
|
| | (√n+1+√n) | | √n(1+1n)−√n | | √n | |
a powinno wyjść
1 więc co jest źle?
9 lis 22:24
Jack:
przecież 2
0 Ci wszyło...
9 lis 22:27
Amaz:
no dobrze, wykladnik dąży do zera, więc całość do?
9 lis 22:28
Eta:
20 =1
9 lis 22:28
KM: No tak... Już przestaję myśleć

tam jest
20=1
9 lis 22:28