oblicz pochodną
edyta: y=ln√((1+sinx)/(1−sinx))
9 lis 22:07
edyta: nie rozumiem pochodnych, pomocy...
9 lis 22:18
Jack:
to może złap się na początek za łatwiejszy przykład...
9 lis 22:20
edyta: będę miała taki przykład na kolokwium..
9 lis 22:21
Jack:
sugeruję, zebys zaczęła od prostszych... np sinx2, ln sinx, √2x , 2x2...
9 lis 22:23
edyta: sinx²=(sinx²)'=2cosx nie wiem czy dobrze ...
9 lis 22:31
Jack:
co innego sin2x, a co innego sin x2. Widzisz różnicę?
9 lis 22:32
sushi_ gg6397228: najpierw pochodna sinusa * pochodna wewnetrzna (z x2)
9 lis 22:33
Jack:
może widzisz i w czym innym zrobiłaś błąd...
9 lis 22:33
edyta: cosx²
9 lis 22:37
9 lis 22:37