matematykaszkolna.pl
poprosze o pomoc :) ja : | x − 1 | + | x + 5 | < 0
9 lis 22:01
Amaz: no ciekawe jaka jest odpowiedz
9 lis 22:02
ja : proszeeee.
9 lis 22:10
Amaz: ojej, ale to łatwe strasznie spróbuj pomyśleć jeszcze trochę, tutaj tak naprawdę nie ma co liczyć, bo odpowiedz aż rzuca się w oczy
9 lis 22:11
ja : wiem, ze lekko zalosny jest moj problem, ale bo mam zrobic ? walnac na dwa przypadki ? x−1 <0 v x−1 >0 i z drugim tak samo?
9 lis 22:28
Jack: lepiej sie zastanowić niż potem łapac się za głowę że od razu coś było do przewidzenia emotka Moduły są zawsze liczbami nieujemnymi. Zerknij na początkową postać.
9 lis 22:29
Amaz: no dobra, zauwaz, że |x−1| jest zawsze ≥0, |x+5| tak samo ≥0, a więc zadajmy sobie pytanie, czy dwie zawsze dodatnie liczby po zsumowaniu, mogą nam dac liczbę mniejszą od zera?
9 lis 22:30
ja : ale mnie meczycie
9 lis 22:34
ja : o kurde ! tu nie ma rozwiazan !
9 lis 22:35
Jack: wbrew pozorom nie chcemy, żebyś się właśnie męczył rozpisywaniem modułów, skoro z góry wiadomo co wyjdzie emotka
9 lis 22:36
ja : nie ma rozwiazan, tak ? emotka
Jack: jeszcze uzasadnij i będzie emotka
Amaz: a teraz jak jesteś dziewczyną, to pokaż fote, a jak nie, to nie pokazuj
9 lis 22:37
ja : jestem dziewczyna i nie pokaze emotka
9 lis 22:38
Jack: (chłopak chyba by się nie ucieszył że go męczymy... emotka )
9 lis 22:38
ja : hahaha ! masz racje emotka skad Wy jestescie, ze Wam sie chce pomagac na forum ? studenci, czy jak ?
9 lis 22:39
Amaz: jesteśmy kims o złotym sercu, skarby dla kobiety
9 lis 22:43
Jack: myślisz, że pochodzenie ma związek z tym że chcemy pomagać? emotka Pewnie z różnych częsci Polski i różnego wieku.
9 lis 22:44
Amaz: pochodzenie ma związek, bo podobno, podkreslam podobno Żydzi są chytrzy i samolubni, chociaz ja tak nie uważam, bo żadnego Żyda nie poznałem
9 lis 22:47
Jack: Zydzi, co by nie nie myśleć o nich, są też niezwykle inteligentnym narodem... No ale zostawmy temat. Chodziło mi o banalny związek zaobserwowany wyżej emotka
9 lis 23:02
Amaz: Nie ma to jak zejść z tematu liczb nieujemnych na Żydów.
9 lis 23:04