pomocy
zbig: nie wiem co mam z tym zrobic:
trzeba obliczyc √7−4√3 −to zadanie jest z WARTOSCI BEZWZGLEDNEJ
9 lis 20:30
treminator: dobra już pomagam
9 lis 20:30
treminator: √7−4√3=√4−4√3+3=√22−2*2√3+√32=√(2−√3)2
√x2=|x|
9 lis 20:37
treminator: |2−√3|=−(2−√3)=−2+√3
9 lis 20:39
treminator: kapujesz czy nie?
9 lis 20:39
zbig: tej rozpiski nie ale thx
9 lis 20:42
zbig: a √11−6√2 jak ma byc?
9 lis 20:45
9 lis 20:49
zbig: te wzory to umiem, i juz pokapowalem
9 lis 20:51
treminator: √(3−√2)2
9 lis 20:52
treminator: |3−√2|=−(3−√2|=−3+√2
9 lis 20:54
zbig: wlasnie mi wyszlo dzienki
9 lis 20:54