rozwiąz rownanie,
tn: x/25 + (1/4)2 =(−1/8)2 * x +1/23
witam, mam takie równanie do rozwiązania
x/2 = x drugich
9 lis 20:22
sushi_ gg6397228:
maze jakies nawiasy by sie przydaly
najpierw zapisz w postaci ulamka bez poteg; nastepnie pomnoz obustronnie przez liczba, aby nie
miec ulamkow
9 lis 20:27
tn: mam jescze jedno równanie, z tamtym sobie poradziłem,
(45 *x +322) * 25 = 216 *x
9 lis 21:17
tn: (45 *x +322) * 25 = 216*x
9 lis 21:18
sushi_ gg6397228:
zapisz w postaci 2 do potegi kazda liczbe, potem wyciagnij ile sie da przed nawias a potem
podziel obustronnie przez " 2 do potegi ...."
9 lis 21:47