kredytyyy.
Pomocy !: Kredyt 12−miesięczny w wysokości 6000 zł oprocentowany jest 18 % w skali roku. Co miesiąc
spłacana jest dwunasta część kredytu i odsetki od aktualnego zadłużenia.
a) Ile wyniosą odsetki od tego kredytu ?
b) Ile wyniosą odsetki od takiej samej sumy, gdyby spłatę kredytu rozłożyć na dwa lata ?
9 lis 18:16
Pomocy !: no eeej, no eej, no eeej, niech ktoś uratuje mi życie : c
9 lis 18:22
klopsik: a − 90 zł
b − 45 zł
ale nie wiem czy to jest dobrze
9 lis 18:37
dero2005:
I 6000*18% = 1080 108012 = 90 zł →odsetki za pierwszy m−c
II 5500* 18% = 990 99012 = 82,5 zł →odsetki za drugi m−c
III 5000*18% = 900 90012 = 75 zł
itd.....
9 lis 20:56