sin,,cos,itp
martuska: albo okresl najmniejsza i najwieksza wartosc funkcji:
a) y= 0,3+ sin x
b)y=−10 cos x
c)y=5 − sin2x
d)y=2cos2x−3
8 lis 22:22
sushi_ gg6397228:
a) narysuj sinusa, a potem wykres przesun o 0,3 do góry
b) wyznacz kilka charakterystycznych punktow dla cosinusa i pomnoz je przez 10
c) narysuj sinusa, potem wartosc bezwzgledna |sinus| ; nastepnie −|sinus| i przesun o 5
jednostek do gory ( bedzie dobodnie jesli chodzi o rzedzialy co 5−sin2x)
8 lis 22:27
martuska: jejku dziekuje Ci bardzo kochany jestes
8 lis 22:33
sushi_ gg6397228:
zawsze podstawiaj 0 stopni, 30 stopni, 45 stopni, 60 stopni, 90 stopni
b) rysunek zostanie rozciagniety 10−krotnie
czekam na odpowiedzi
8 lis 22:34
martuska: a) −0,7; 1,3
b)−10;10
c)4;5
d)−3;−1
8 lis 22:51
sushi_ gg6397228:
dobrze
8 lis 22:53
martuska: no to dobrze
9 lis 16:19
martuska: no to dobrze
9 lis 16:32
martuska: a d jak zrobic
9 lis 17:39
sushi_ gg6397228: masz okreslic wartosc, wiec juz to zrobilas−−> nie psize narysuj
cos2 bedzie od <0; 1>
9 lis 20:09
martuska: heh no tak ale pozniej sie jeszcze uczylam tego i przy okazji rysowac tez
10 lis 18:07