matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Błagam o szybką pomoc
Kaśka:
Wyznacz x, jeśli: log
3
1/27 − x * log
2
4= (x+1) * log 100
8 lis 22:03
Eta:
O co tu błagać? log
3
1
27
= −3 log100=2 log
2
4= 2 otrzymujesz równanie: −3 −2x= (x+1)*2 rozwiąż to równanie x=.......
9 lis 00:05