pomocy !!! kompletnie nie wiem nic o logarytmach
atenka: log4 [ log3(log4x) ] = 0
log2 (3x−91) + log2 (30−x) = 1
log2 (9x2− 20) − log2 6 = 2 + log2 x
log3 x + log9 x + log81 x = 7
8 lis 20:04
ak1: 1.
40=log3(log4x)
log3(log4x)=1
31=log4x
log4x=3
43=x
x=64
8 lis 20:27
atenka: log4 * [ log3(log4 x) ] = 0
9 lis 12:09
aaaa: log2 (9x2− 20) − log2 6 = 2 + log2 x
| | 9x2−20 | |
log2 |
| =log24+log2x
|
| | 6 | |
9x
2−20=24x
9x
2−24x−20=0 należy policzyć Δ i pierwiastki
9 lis 12:35
aaaa: log2 (3x−91) + log2 (30−x) = 1
log2[(3x−91)*(30−x)]=log22
(3x−91)*(30−x)=2 i znowu należy wymnożyć, policzyć Δ i pierwiastki
9 lis 12:38
9 lis 12:42
atenka: wielkie dzięki "aaaa"
9 lis 13:20