Rozwiąż równania i nierówności.
atenka: 43x−1 = 325−2x
273x2+3x = 9−1
2x+2 + 3*2x − 5*2x+1 + 6 = 0
0,52x+2 > 32x+1
34x2−3x+12 < (13)−40x2
8 lis 19:51
Grześ: Troszke pomogę:
4
3x−1=32
5−2x
2
6x−2=2
25−10x
6x−2=25−10x
Dalej sama
8 lis 19:52
Grześ: 27
3x2+3x=9
−1
3
9x2+9x=3
−2
9x
2+9x=−2
9x
2+9x+2=0
Δ=....
Liczymy
8 lis 19:54
Grześ: t=2
x t>0
4t+3t−10t+6=0
−3t=−6
t=2
2
x=2
Liczymy
8 lis 19:55
Grześ: 0,5
2x+2>32
x+1
2
−2x−2>2
5x+5
−2x−2>5x+5
Liczymy
8 lis 19:56
Grześ: 3
4x2−3x+12<3
40x2
4x
2−3x+
12<40x
2
Liczymy
8 lis 19:58
atenka: 2
x+2 + 3*2
x − 5*2
x+1 + 6 = 0 jak to zrobić
10 lis 13:47
sushi_ gg6397228:
2
x* 2
2 + 3* 2
x− 5* 2
x * 2
1 +6=0
4* 2
x* + 3* 2
x− 10* 2
x +6=0
2
x=t t >0
4* t + 3* t− 10* t +6=0
−3* t +6=0
3t=6
2
x= 2
−1
x=−1
10 lis 13:57
atenka: −36x2 − 3x + 12 < 0
12x2 + x − 16 > 0 czy to jest dobrze policzone? a jeśli tak to co dalej?
10 lis 14:10
sushi_ gg6397228:
liczymy delte, x1, x2
10 lis 14:19
sushi_ gg6397228:

x ∊(−
∞; x
1) ∪(x
2, +
∞)
10 lis 14:24