Przedstaw w postaci potęgi liczby 2
atenka: [(2−2) −3]4 / [(2−3)−1]2 =
(2*√8) / 41,5 =
8 lis 19:35
atenka: atenka: [(2
−2)
−3]
4 / [(2
−3)
−1]
2 =
(2*√8) / 4
1,5 =
Przedstaw w postaci potęgi liczby 2
9 lis 23:46
sushi_ gg6397228:
(ab)c= ab*c to chyba umiesz policzyc
9 lis 23:49
sushi_ gg6397228: bo to co jest za"=" to czysta HEREZJA
9 lis 23:50
atenka: (2*√8) / 41,5 =
może i herezja ale dla mnie czarna magia sorry
9 lis 23:57
atenka: (2*√8) / 41,5 =
może i herezja ale dla mnie czarna magia sorry
9 lis 23:58
sushi_ gg6397228:
dal mnie to znacza jedne przyklad, napisz z przodu a) potem b)
najpierw licz a) podalem przepis
Przepraszam
10 lis 00:01
sushi_ gg6397228:
wiec jak −−> liczysz to do "a"
10 lis 00:14
sushi_ gg6397228:
| [(2−2)−3]4 | | 2(−2)*(−3)*4 | |
| = |
| = |
| [(2−3)−1]2 | | 2(−3)*(−1)*(2) | |
10 lis 00:28
sushi_ gg6397228:
| | 2*√8 | | 2*√23 | | 2*232 | |
b) |
| = |
| = |
| = |
| | 41.5 | | (22)1.5 | | (22)32 | |
| 21*232 | | 252 | |
| = |
| = 2(52−3)= 2−12 |
| 23 | | 23 | |
10 lis 00:33