srodkiem o okregu o rownaniu (y+2)^2 + (x-1)^2 - 16 = 0 jest punkt
koks: srodkiem o okregu o rownaniu (y+2)2 + (x−1)2 − 16 = 0 jest punkt
odpowiedz S (1 , −2 )
prosze o rozwiazanie
8 lis 19:33
8 lis 19:46
koks: aha , ok dzieki
8 lis 19:56
koks: no dobra wszystko ladnie pieknie A=(2) B= (−1) a odpowiedz brzmi S= (1 , −2) ......
8 lis 20:00
Mateusz: odpowiedz jest ok to równanie jest na odwrót zapisane powinno najpierw byc (x−1)2 a więc
(x−1)2+ (y+2)2 pewnie zastanawiasz sie dlkaczego −2 jest w S(1,−2) mamy rownanie na postac
kanoniczną okręgu (x−a)2 + (y−b)2 = r2 mamy x−b a więc zeby w nawiasie był x + za b musiano
podstawic −2
8 lis 20:18