Wyznaczyc Rezi Imz
Trico: Wyznaczyc Rez i Imz
| | √2−4i | | (√3−4i)(3−11i) | |
z= |
| = |
| =UP3√3−11√3i−12i− |
| | 3+11i | | 3+11i)(3−11i) | |
44}{9−33i+33i+121}=UP3
√3=11
√3i−12i−44}{130}= ?
Nie potrafię tego podzielić na część Rez i część Imz. Pomoże ktoś?
8 lis 19:23
iza: γαβγδπ∞
8 lis 19:23
Trico: Mała pomyłka wyżej.
| | √3−4i | | (√3−3i)(3−11i) | |
z= |
| = |
| = |
| | 3+11i | | (3+11i)(3−11i) | |
| 3√3−11√3i−12i−44 | |
| = |
| 9−33i+33i+121 | |
8 lis 19:27
Jack:
| | a+bi | | a | | b | |
masz mieć taką postać |
| . Zapisz ją tak: |
| +i |
| . |
| | c | | c | | c | |
8 lis 19:49
Trico: Teraz spojrzałem w to trochę głębiej i już mam zapisane. Mimo wszystko dziękuje.
8 lis 19:54