matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocyy
Pomocyyyy!:
a) oblicz długosc okregu opisanego na trojkacie rownobocznym o boku dl. 6 cm
8 lis 18:39
dero2005:
h=
a
√
3
2
= 3
√
3
y =
h
3
=
√
3
y=2x R = x =2y = 2
√
3
obwód = 2πR = 4π
√
3
8 lis 22:48