prosze o sprawdzenie czy dobrze wyznaczyłam granice funkcji
mysza: | | x2−1 | | 1−1 | | 0 | |
limx−>−1 |
| = |
| =[ |
| ]= limx−>−1 |
| | x3+x2+x+1 | | −1+1−1+1 | | 0 | |
| | (x−1)(x+1) | | x−1 | | 1 | |
|
| = |
| = |
| =0 |
| | (x−1)(x2+1) | | x2+1 | | 0 | |
8 lis 18:02
Grześ: Chochlik się wkradł, spójrz jak skróciłaś nawiasy w 2. linijce
8 lis 18:07
8 lis 18:07
mysza: | | (x−1)(x+1) | |
dobrze jest chyba . Błąd zrobiłam w |
| tutaj chyba i teraz już bedzie |
| | (x+1)(x2+1) | |
dobrze po skróceniu. tak
8 lis 18:36
Grześ: Tak

Nie patrzałem na wcześniejsze przekształcenie wielomianu w sumie
8 lis 18:37
mysza: czyli już ok bedzie. to sprawdzaj dobrze jak już sprawdzasz bo ja z tego mam takie małe
kolokwiuuuuuum:(
8 lis 18:40
Grześ: aha, to przepraszam. Ciekawe, bo ja do 2 liceum chodze
8 lis 18:40
mysza: a jaki profil
8 lis 18:42
Grześ: ekonomik, a ty na jakim
8 lis 18:45
mysza: ja mam kierunek zarządzanie i inżynierie produkcji
8 lis 18:48