Prosze o sprawdzenie czy dobrze wyznaczyłam granice funkcji
mysza: limx−>2 x−2x2−3x+2
limx−>2 x−2x2−3x+2=limx−>2 04−6+2=[00]=limx−>2
x−2(x−2)(x−1)=limx−>2 1x−1=11=1
8 lis 17:29
Grześ: Dobrze, to zrobiłeś, bo jak zauważyłeś sam podstawiając 2 do mianownika, wyszło Ci dzielenie
przez zero, więc skróciłeś to, co się dało

Jest ok
8 lis 17:33
mysza: ZauważyłAM!

no to fajnie dodałam nowy przykład rozwiązany jak byś mógł to sprawdź mi go
8 lis 17:37
mała: Nie czaje za bardzo skąd w mianowniku wzięło się x−1 ? U mnie analiza to porażka
8 lis 18:26
mysza: wyliczyłam delte i x1 i x2. i z ta sie wzieło . czyli twoim zdaniem źle coś jest
8 lis 18:41