matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz :)
iza:
a) 27
−
5
3
+ (
1
16
)
1
4
= b)
√
2
* 4
1
3
*8
−
1
3
= c) 2
−
4 +(
4
3
)
−
2 +(
2
5
)
−
3 = d) [5−3*(
2
5
)
0
]
−
2 =
8 lis 17:16