Rozwiąż równanie
gannka:
a) x+2/1+2x=2/x
b) x/x+1=x−1/1−x
8 lis 15:37
gannka: Rozwiązuje to i nie chce mi wyjść prawidłowa odpowiedź. Proszę o pomoc
8 lis 15:45
Basia:
napisałaś tak:
i
xx+1= x−
11 −x
na pewno jest inaczej
użyj ułamków lub przynajmniej nawiasów
8 lis 15:46
gannka: pierwsze wyrażenie x+2 ma być przez drugie wyrażenie 1+2x
8 lis 15:48
Basia:
ja to doskonale wiem, to Ty masz napisać porządnie
8 lis 16:00
gannka: wydaje mi się ze to nie jest forum od pouczania tylko od pomagania.
8 lis 16:03
Kim: Więc dlaczego gannka nie chcesz nam pomóc odpowiednio przeczytać Twojego zadania? Ciężko
będzie go rozwiązać jeśli jest napisane w sposób błędny. Popraw zapis, a my z chęcią pomożemy,
zgoda?
8 lis 16:25
gannka: Nie wiedziałam jak to napisać, teraz do tego doszłam.
8 lis 16:30