prawdopodobieństwo
kiepski: 1)Liczba zdarzeń elementarnych w rzucie n monetami jest równa 64 oblicz n
2) Rzucamy kostką do gry i mnetą oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia ze wyrzucimy reszkę i co
| | 1 | |
najmniej 2 oczka tu policzyłem i wyszło mi |
| ale nie wiem czy dobrze
|
| | 6 | |
8 lis 14:00
Basia:
ad.1
n rzutów → 2 możliwe wyniki
|Ω|=2n=64
2n=26
czyli n=6
ad.2
niestety nie
wszystkich zdarzeń jest 12,bo
Ω={(1,O) (2,O)....(6,O) (1,R) (2,R)....(6,R)}
A={(2,R) (3,R),(4,R) (5,R) (6,R)}
tu jest ich 5
czyli P(A) = 512
8 lis 14:40