?
?:

co ja robie źle?dla jakiej wartosci x pole wielokata A jest równe polu wielokąta B?
no i pole A :
3
2+1
2=10
pole B:
2x*3x+x*x=6x
2+x
2=7x
2
porównuje 10=7x
2
tak czy jakos inaczej to trzeba
8 lis 13:31
think: źle oznaczyłaś długości boków na figurze B bo w takiej postaci ciężko wnioskować czy dolna
podstawa ma długość x czy to długość ściany bocznej. Jeśli to długość ściany pocznej to z
kolei nie wiadomo jaką długość ma podstawa więc pola nie da się policzyć.
8 lis 13:38
?:

tak to ma byc
8 lis 14:14
?: 
?
8 lis 14:56
?: ?
8 lis 16:21