matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo prosze o pomoc w rozwiązaniu tych zadań.
Ania:
Określ wartość logiczną zdań: a)Wrocław leży nad Wartą,Poznań leży nad Wartą b)Słoń ma trąbę i długą szyją c)(5<2)⇒(
√
16
)=3 d)3+5=6⇔
√
2
=1,5 ]
8 lis 13:03