matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
Kasia:
Dla jakich wartości parametru m wykres funkcji y=(
√
3
m−2)x+1 jest nachylony do osi OX pod kątem alfa=120stopni. Dla wyznaczonego parametru m znajdź miejsce zerowe funkcji.
8 lis 09:29
sushi_ gg6397228:
tg 120
o
= (
√
3
m−2)
8 lis 09:39