matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania z wartością bezwzględną
xyz:
Rozwiąż równania metodą algebraiczną i graficzną: a) ||x|−6| = 4 b) ||x|−1| = 1 c) ||x−3| +2| =3 d) ||x+1|−3| = 5 e) ||3−2x| +1| = 4 f)||2x+5| −4| = 3
7 lis 22:17