matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
bartek:
Oblicz log
2
x +1=
6
log
2
x
Nie mam pojęcia jak co z robić z ta 6 i z tym logarytmem w mianowniku
7 lis 21:24
Godzio:
Wyznacz sobie dziedzinę i: log
2
x = t
6
t + 1 =
t
t
2
+ t = 6 t
2
+ t − 6 = 0 Teraz delta pierwiastki itd. ...
7 lis 21:31