matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
robert:
prosze mi powiedzieć czy cos
2
x to to samo co cos2x
7 lis 19:29
dero2005:
nie
7 lis 19:30
Tragos:
nie, cos
2
x = (cosx)
2
7 lis 19:31
dero2005:
załóżmy że x = 30° cos
2
x = (
√
3
2
)
2
=
3
4
cos2x = cos60° =
1
2
7 lis 19:36